Avundsjuk

En tjej som jag pluggade med fick barn häromdagen. En underbart söt liten flicka.
Tänk om det kunde få vara jag som fick en liten. Den här gången måste det fungera! Jag längtar så mycket. Ett litet plus på en sticka skulle bytyda så mycket för mig, det är ju otroligt.

Tänk förr i tiden när tester inte fanns. Vilken olidlig väntan på att magen skulle börja växa och bekräfta till 100 % att man är med barn..

Så 14 november vill jag inte ha någon mens utan ett stort och tydligt plus.  :)

Blev inget

Det blev inget den här gången heller. Så på fjärde försöket ska det ske?!
Ville så gärna och trodde så mycket på tredje försöket. När mensen böjade med en droppe och sen inget mer på ett dygn tänkte jag att kanske, men nej, nu är det mens "på riktigt" så hoppet tog slut.

På det igen bara. Har tänkt att det ska bli ligga varannandag kanske lite oftare från mensen tar slut tills plusset som kommer i november. :)

Jag som tyckte att det skulle bli så roligt att få tala om det lagom sådär på julafton för familjen när alla är samlade. Kanske kan göra det ändå för för familjen kan man väl ändå tala om ganska tidigt =)

Jag vill ha gravidmage nästa sommar!

Plusplusplus

Segt

Fick inget plus igår men heller ingen mens idag eller igår. Kan det inte bli imorgon så jag kan göra ett nytt test?

Nu så..

ska vi nog se att det är på gång.
Det känns iallafall så. Hela veckan har jag varit lite smått illamående och haft sura uppstatningar nå dag med.
Och jag håller tummarna stenhårt för att jag ska plussa imorgon! Bara inte tant röd kommer istället...
Men jag tycer att jag känner mig gravid! När jag kom hem från jobbet sa jag i en kram att jag hade mått illa hela dan. Sambon började säga att det var synd om mig innan han såg mitt leende.. För om jag är gravis och mår illa på grund av det så mår jag så gärna illa så. :)

Ska storken komma i början av juli?

Graviditetstest

Nyss gjorde jag ett test trots att det är BIM inte är förrens på torsdag.
Man blir så ivrig och hoppas så mycket. Jag försökte göra ett i lördags oxå men det funkade inte, hade nog doppat det för kort tid. För ivrig. :)

Nu ska jag vänta till på fredag dagen efter BIM alltså. Ingen ide att försöka testa och testa, jag kan nog stå ut til fredag. Det värsta är bara att jag vill så mycket att jag känner mig gravid och då tycker att det borde synas. Så nu håller jag tummarna på att fredag blir ett plus.

Det tar lång tid att bli gravid, jag hade hoppats att det skulle gå fortare. Jag vill gärna få barn på våren eller i början på sommaren men som det verkar gå så kanske det blir senare. Maj tycker jag skulle vara en perfekt månad att få smått. Min svägerska blev med barn på första försöket och på tredje så jag hoppades väl att jag skulle klara det oxå. Det är tredje försöket nu så jag håller tummarna stenhårt!

Hallå storken?! Var är du?

Folsyra

Det är en del att tänka på när man gör barn. Folsyra ska man helst äta ett tag innan man blir gravid, svårt om det är oplanerat men om man är som jag och vill skaffa barn och vill veta allt så blir det av iallafall.

Tipsade en kompis om det som inte hade en aning. Hon har defenitivt inte nån bra koll på allt som kan vara bra att känna till. Som när man kan testa, hon tänkte gör ett gravtest efter varje sex för att veta vilken gång barnet blev till. Men så lätt är det ju inte. Testerna fungerar från BIM (beräknad icke mens), alltså från första dagen man skulle ha fått mens om man inte var gravid. Man kanske kan räkna bakåt sen för att veta vilket sex det var, men för mig är det helt oviktigt. Vad ska jag med den kunskapen till?

-Jadu lilla barnet mitt, du blev till en söndag då vi hade sex på morgonen, det gick riktigt vilt till ska du veta.

Hua det sista man skulle vilja veta!

Åter till folsyran. Det är egentligen en B-vitamin som kallas folat som finns i mörkgröna bladgrönsaker, kål, bönor, kikärter linser och bär. Före och under graviditeten är folat mycket viktigt att få i sig så folsyra-tabletter rekomenderas.

Men varför då kan man undra. Jo det är såhär att folsyra minska risken för ryggmärgsbråck (kan leda till fysisk och psykisk funktionsnedsättning) hos fostret. Detta förebygger man genom att äta folsyran från ca 1 månad före befruktning till vecka 12. Sedan behövs det förfostrets utveckling och blodbildning så det kan vara bra att se till att äta folatrika livsmedel som de jag räknade upp innan.

Så om du satsar på att bli gravid, åk till apoteket och köp folsyra!


Längtan

Än så länge handlar denna blogg om längten efter Liten, men förhoppningsvis blir det snart graviditet och allt som har med det att göra som hamnar i fokus.

Jag och min älskade A är inne på tredje försöket med första barnet nu. Det är så spännande!
Beräknad ägglossning var i torsdags så vi sexade loss hela förre veckan. Nu går jag och längtar till BIM (beräknad icke mens). Det är mycket förkortningar i försöka-få-bebis svängen har jag märkt.
Nästa torsdag, alltså den 13e är det datumet jag längtar till. Jag vill ju veta om det blev något denna gång.

Funderar på att börja med äggossningstest annars. Jag är så ivrig, har velat skaffa barn länge men sambon har inte känt sig riktigt redo förens nu.

Vi (läs jag) har funderat massa på namn och om det blir en flicka är nog Astrid helt klart i nuläget. Pojknamn jag gillar är Vilgot, Morgan, Ludvig bl.a. Vet inte ens vilket jag gillar bäst. Innan tyckte jag tjtjnamn var svårast men det är kanske det som gjorde det lätt. Hittade ett som jag verkligen gillar. Fler pojknamn faller mig i smaken vilket gör det svårt.

Får se hur det blir med denna blogg nu. Kan ju inte berätta för kompisar om den direkt. Kanske nån men då kan det bli fel. För många får inte veta!

Syster vet, svägerska och en kompis. Det får räcka, ingen tyckte sambon men som tjej måste man få berätta sånna här saker. Det är så roligt!

Hoppas på storken!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0