Inskrivningen

Glömde uppdatera efter inskrivningen i måndags.

Jag fick göra båda delarna av inskrivningen på en gång. Både prat och några prover..
 
Jag får inte göra nått UL, eller de kan inte hjälpa mig med det iallafall, då får jag ringa uppsala. MUPP!
Bara för det kom det åter liiite blod idag. När jag satt och tryckte på toa, lika som förra gången. Jag har bestämt mig för att det är så att blodkärl brister när jag trycker på och inget farligt. Annat orkar jag inte! Så är det med det.
Dessutom kan jag bara inte ta en dag i Uppsala nu, så är ingen ide att ringa och tjata ens, det går inte ihop med allt annat jag behöver göra.
 
Blodvärde och blodsocker var bra och jag hade ingen urinvägsinfektion blev jaqg upplyst om. Fler prover ska göras någon dag mellan 8-12, typ helt omöjligt att hinna. Helst den här vekan men det går inte. Försökte i tisdags då jag började jobba 9 men näe, det var omöjligt att hinna med alla pensionärer som hängde på låset :) Som att de inte hade kunnat komma lite senare, men men jag tänker inte vara bitter på alla gamma gullgubbar och tanter. Bara på att tiderna är så snäva!
 
Men jag hinne nog... öh.. int nästa vecka, men veckan efter.. i slutet på veckan om det int blir mer jobb.
 
Vi bokade iallafall in RUL, den 21 juli får jag se lill*n. Blev erbjuden moderkaksprov och fostervattenprov också. Öh, nej tack. (ökad missfallsrisk). Inte KUB däremot, de får man bara om man är över 35..
 
Förresten störde jag mig nå grymt på att barnmorskan inte visste skillad på IVF och insemination. Jag sa IVF och hon sa insemination fast jag rättade henne. Borde hon inte veta skillnaden eller var det  bara ointressant??
 

Inskrivning

Idag är jag i vecka 11+0 och det är dags för inskrivning.
 
Det ska bli spännande att se vad man får ut av det, man ska tydligen inte förvänta sig så mycket enligt syster, som har bf om 2 dagar nu!!! Snart blir jag moster. Weeee!
 
Men åter till mig :) jag ska be om att få göra ett ultraljud snart. Tydligen så brukar barnmorskor inte ha sådan utrustning fick jag veta av syster. Jag har sett det som en självklarhet, på fertilitetscentrum finns de ju i varje rum :) Jag är inte van att vara en "vanlig" gravid. Men jag kanske kan få en remiss. Anledningen är att det kom lite blod förra veckan, inte mycket och brunt, så gammalt. Men jag gillar det inte, missfallen har satt sina spår och blödning har bara betytt otrevligheter. Så jag hoppas att de kan vara snälla och ge ett extra ultreljud efter min historia. 
 
Jag vet inte riktigt varför men det känns fasen inte på riktigt än :/ jag törs liksom inte tro det än. Ändå har jag sett hjärtslag för 3 veckor sedan och trodde att det skulle göra det riktigt, men nej. 
 
Jag har längtat så länge, misslyckats så många gånger att det är svårt att tro det.
 
Vi ska berätta för våra familjer den här veckan. Det kommer sig så att både A´s och mitt syskon som bor långväga härifrån kommer hem i helgen. Och då är väl det bästa tillfället? :) Annars hade vi tänkt morsdag, igår, men men. Snart ska vi bertätta iallafall. Kanske det blir mer verkligt då när man kan prata mer öppet om det. Tänker berätta för vänner å så snart också, när vecka 12 passerat, om två veckor alltså kan man börja sprida det mer :)

Barnmorskebesök inbokat :)

Idag har jag ringt och bokat in min för inskrivning eller vad det kallas.
 
Lite problematiskt, jag ringde imorse och fick veta att första tiden att bli uppringd var 11.00, då skulle jag vara i skolan och det är svårt att gå iväg så ingen hör. Men jag valde tid till jag skulle komma hem istället. Vad smidigt tänkte jag...
 
På förmiddagen vibrerade min telefon i väskan 3 gånger då hemligt nummer ringde. Barnmorskan alltså. Jag kunde inte svara och blev stressad att de inte skulle försöka igen så skulle de bli lika dagen efter. Men hon ringde även precis när jag klev ur bilen hemma och äntligen kunde svara. Jag kunde inte svara i bilen på väg hem heller då jag åkte med en klasskompis. Inget vet ju än förutom syster och svägerskan...
 
Tillslut fick jag prata med en trevlig barnmorska iallafall och jag kunde få en tid redan imorgon, undra om hon tyckte jag var sent ute :)
Det gick ju inte men om två veckor fungerade det tillsist efter att många tider gick bort pga jobb. Klart man kan ta ledigt för sånt, men det har jag gjort så mycket för IVFen så nu jäklar fick vi ta en dag då jag var ledig. :)
 
Så den 26 maj, i vecka 11+0 ska jag till barnmorskan för första gången. :)
 
Såg förresten på en gravidapp idag att jag är i tredje gravidmånaden. Oj, vad snabbt det gick, men första vet man ju knappt att man är gravid så, eller är inte ens gravid de fösta två.
 
På tal om appar så är det jätteirriterande att de skriver så olika om hur stort fostret ska vara, man vet inte vilken man ska lita på. Eller iofs, man ska lite på läkare och barnmorskor, inte appar. :)
 
Hur mår jag då? Toppen! Det enda är att när jag är hungrig då ÄR jag HUNGRIG! Från ingen hungerkänsla till ett sugande hål i magen på 10 minuter. å jag äter mycket just nu. Jag mår inte illa så mycket nu, lite ibland men jag tror antingen att mitt stora matintag har minskat eller att det var värst vecka 7-8 för att sedan minska. Annars kissar jag mycket på nätterna och är mycket törstig på kvällarna. Ser ni ett samband där? Hehehe.Bröstvårtorna är fortsatt ömma också :)
 
Idag är jag i vecka 10! 9+0.. härligt!!!
 
Och vet ni, en sak till. Jag har vågat haft sex. Inget hände, inget blod inga konstiga känningar. Så jag är helt enkelt väldigt nojig och så som avstått i typ 7 veckor. Men vad gör det. Kan inte tänka mig att jag skulle varit så sugen när jag mådde illa konstant heller, men A har nog tyckt att det varit ganska jobbigt att vara utan. Hehe

Nu jäklar!!!

Jag var på VUL igår och det såg bra ut! Jag är så glad, nu känner jag att jag verkligen är gravid!
 
Den långa versionen:
Jag och A åkte iväg i inte så god tid som jag hade önskat, det tog tid för honom att komma hem från jobbet och han behöver duscha innan man åker. Men vi kom ivåg i såpass bra tid att vi borde hinna även fast utan marginaler. När vi väl kom till Uppsla  kom jag på att jag hade hört att det var svårt med parkeringar och att det var ett stort bygge på gång. Det stämde, A släppte av mig och jag gick upp och var precis i tid för att hinna gå på toa och komma till receptionen i lagom tid. 
 
A ringde då jag var där och sa att parkeringshuset där vi brukar stå var fullt som jag hade befarat. Tiden för läkarbesöket var inne och jag satt ensam i väntrummet. Vi bestämmde att jag skulle smsa om jag gick in så han inte hann så kunde han sluta leta perkering då. Han kunde inte leta hur länge som helst då det var dåligt med soppa i bilen och vi inte hann tanka då vi kom iväg så sent. Jag satt telefonen i högsta hugg med ett färdigskrivet sms att han var för sen i handen och väntade på att få komma in. Klockan gick, Jag hoppades att läkaren skulle vara sen så A hann vara med. SKulle det gå bra så ville ju han också se och gick det dåligt ville jag inte vara ensam. 
 
10 minuter efter vår tid kom A skyndande och ett par minuter senare var det dags! Läkaren bad oss sitta först, jag som inte ville annat än att klä av mig och hoppa upp och kika. Hon frågade när insättningen var och hur jag kände mig. Hade jag haft graviditetsteckan? Hade jag blödigt? Inget blod och jag har mått illa en del svarade jag. Det ser säkert jättefint ut sa läkaren och bad mig klä av mig.
 
Avklädd och väl i stolen så kände jag hur hjärtat dunkade, nervös till tusen. Men A var där och vi höll varandra i handen och hoppades. Läkaren tittade först själv, men väldigt kort för hon hittade på en gång vårat lilla hjärta :)
17 mm lång från huvud till stjärt och med ett tickande hjärta fick vi se vårat barn för första gången! HElt underbart var det att se en bild som såg precis ut som de jag sökt på innan på google. 
 
Här har vi underverket, huvudet är till vänster och kroppen till höger. Man ser en liten arm också :) Mitt på ungeför var det en liten prick som blinkade, hjärtslag!
 
Efteråt satt jag och A och log medan läkaren försklarade att det såg fint ut och att den var precis lagom stor för sin ålder. Hon berättade att jag var i vecka 8+2 och frågade om jag skrivit in mig hos BM än. Nej, det har jag inte. Gör det redan imorgon tyckte hon. Jag skulle berätta att jag gjort IVF så att de inte ska räkna efter senaste mens utan de får gå efter insättningen, jag är inte flyttbar när det gäller veckorna som en vanlig graviditet som man inte vet när barnet blev till. Annars sa hon att det räknas som en vanlig graviditet nu.
 
Hon räknade ut förlossningsdatumet åt mig med, den 14 december beräknas vårat hjärta komma ut :)
I bilen hem satt jag och höll hårt i bilden på vår lille bebis, beviset för att det äntligen har blivit ett litet foster av alla försök... 
 
 

RSS 2.0