Gott nytt år!

Förhoppningsvis blir 2013 året då vi får vårat första barn, eller åtminstånde blir gravida.

Vem vet, kanske jag är gravid nu, är inne i hoppets period nu, mellan ÄL och mens. Så nyår firas utan alkohol, vilket jag i vilket fall som helst känner mest avsmak av just nu. Iallafall när det gäller större mängder.

Nyårslöftet 2013 blir att jag innan juni ska väga 65 kg eller mindre. Jag ska bli av med min övervikt så att barnchanserna ökar. Efter nyår ska jag verkligen kämpa. jag ska ner i vikt hur jobbigt det än blir. Det enda som ska kunna hindra mig är om det kommer en liten bebis i min mage, då blir målet att gå upp så lite som möjligt och äta så bra jag kan för att liten ska få en bra start.

Strategier
-Inte äta en massa onyttigt. Bara ok om man är bortbjuden och då i små mängder. Tyvärr börjar januari med 3 födelsedagar men jag får vara hård mot mig själv och ge fan i att pula i mig en massa skräp.
-Träna, kan få vila helt en dag i veckan annars minst en promenad. Besöka gymmet oftare, åka skidor och när snön försvinna jogga. Ridning en dag i veckan.
-Ha läkarens ord in bakhuvudet, det kan påverka min fertilitet.
-En graviditet kommer gå bättre om jag inte börjar med övervikt.
-Jag vill känna mig fin, som jag gjorde ibland när jag träffade A, vägde då 58...
-Dokumentera minvikt här och framsteg och bakslag.
- Se ett bakslag som ok nu blev det så men jag ska inte ge upp för det.

Så nu väger jag 77 kg till mina ynka 160 cm. Förhoppningsvis väger jag 70 i februari/mars och sen bara 5 kilo kvar för att nå målet.

När jag väger 65 ska jag unna mig ett par riktigt dyra och snygga brallor. Kanske jag får nått vid 70 också :)

Läkarbesöket igår

Jag visste inte alls vad vi skulle göra när jag åkte till Uppsala igår, jag antog att de bara skulle höra vad jag tyckte om förra försöket och skriva ut Pergotime igen.
 
För det första var det en man jag fik träffa. Första gången för mig med en manlig läkare som som eventuellt skulle göra en gynundersökning. Detta fick mig att bli nervös och önska att min sambo hade varit där och hållit mig i handen.
 
Läkaren började iallafall med att prata om min vikt, jag vet att jag är lite överviktig men det har de andra läkarna inte sagt något om. Han sa att det kunde påverka och att han rekomenderade att jag gick ner i vikt. Jag har väl själv tänkt att det kan påverka men när ingen sagt något om det tidigare så tänkte jag att det är väl inte så farligt då. Men nu kan jag tänka att läkaren sa åt mig att gå ner i vikt när den motivationen tryter i jul.
 
Sedan sa han att vi aldrig hade gjort färdigt vår utredning och att det som var kvar var att göra en undersökning med kontrastvätsa och ultraljud. Vill du göra det nu? Okej, du är man men jag tänker fan inte vänta tills ni öppnar igen efter jul med att göra något mer tänkte jag och nickade. Han gick och bad en sjuksköterska att hjälpa till och jag fick klä av mig och lägga mig i stolen. Det känndes bra att det var en sköterska också men det var faktiskt inte så farligt att det var en man som gjorde det. Tur det för det lär nog hända igen!
 
Upp i gynstolen och in med nån slag med vätskan medan läkaren letade runt med ul-staven. Det gjorde lite ont med vätskan men värst tycker jag nog att själva ultrljudsstaven är, det gör ont när de letar runt med den tycker jag. Jag hade gärna viljat sett skärmen och vad de såg men jag frågade aldrig så får väl skylla mig själv. Jag tycker att det är jobbigt att prata med folk när de tittar upp mellan benen på mig...
 
Utlåtandet blev iallafall att vi ÄR oförklarligt barnlösa. Vi skulle inte ta det som något negativt sa läkaren, hälften som är oförklarligt barnlösa efter ett år har lyckats efter två. Därför tyckte han att IVF var för tidigt, han sa även att det var låg procent som lyckades med insemination men att vi fick välja. Så att göra inget eller inseminera igen, lätt beslut, vi försöker igen. Sedan fick jag välja sprutoe eller pergo och jag valde pergo, sprutor känns läskigt. Han mumlade också att jag hade svarat bra på pergon så jag antar att det var ett bra beslut.
 
Så i januari när mensen kommer så kör vi igen, denna gång har vi iallafall koll på hur det går till, tyckte att man inte visste så mycket förra gången..
 
Nu ska jag plugga, tänk om det gick lika lät att skriva mycket då som nu..!
 

Nytt besök..

på reproduktionscentrum är inbokat nu, jag får komma den 21 december, fredagen före julafton. Ska ju försöka igen i januari och mensen kan komma innan de har öppnat igen efter helgerna så det känns bra att jag får komma in då. :)
Nytt år nytt försök, hoppas det går vägen!

i natt

vaknade jag av att mensen kom, så det var de, ännu ett misslyckat försök att bli med barn.
Trots att chanserna antagligen var bäst hittils då vi fick insemination och pergotime. I december har de sagt att vi får försöka själva så får hoppas på att en insemination i januari kan ge oss barnet vi längtar så efter.

dag 31..

och varken mens eller plus har jag fått...
har bara fått lite brunt på pappret ett par gånger i veckan men inget mer än det, jag trodde att jag skulle få mensen tidigare om den kom då jag hade ÄL på dag 14, jag tror att jag brukar ha det på dag 17 och jag brukar ha cyklar på ca 30 dagar. Jag vet inte alls, jag har gjort 3 graviditetstester, på dag 26, 28 och 30 som alla har varit lika tråkiga och varit negativa.
 
Men är jag gravid ändå bara att jag inte vet om det? Det är väl tiden som får utvisa det, men det är så jobbigt att vänta. Om jag inte är gravid kan väl mensen komma på en gång så jag får gråta och ta nya tag, Blir det ett plus kan jag genomlida nästan vad som helst och det är värt det. :) Det blir ett nytt test på lördag, alltså dag 33 om inte jag får veta på annat sätt..

Negativa resultat..

Både lördagens och dagens test blev negativa, men jag har förtfarande ingen mens. Just nu håller jag tummarna för att jag är gravid men att det inte syns på testerna än.
 
Jag har inte alls blivit ledsen när testerna har varit negativa utan tänkt att ingen mens = det finns en chans kvar, och så är det väl...
 
Imorgon ska jag väl inte testa utan jag väntar en dag till och hoppas på att onsdagen kommer med goda nyheter! Tänk vad roligt det askulle vara att få berätta att man är gravid på julafton..

RSS 2.0