pirr i magen..

..när jag hämtade posten ur brevlådan idag och igår.
 
Men än har vi inte fått någon tid, typiskt! Jag har kommit fram till att de antagligen vill ha svar på våra blodprov innan de skickar kallelsen, vilket betyder att de säkert inte bokar någon tid innan dess. Tråkigt, jag vill ju ha en tid bokad och klar nu, helst redan i torsdags när vi var där.
 
Fick veta av svägerskan lite mer om vaginalt ultraljud (VUL) hon sa att det såg ut som en dildo som de stoppade in och fick bilder ifrån. Lite obehagligt det måste vara då att få något sådant uppkört mellan benen! Hursomhelst ser jag ändå fram emot att få en tid och komma dit så att vi får veta om vi är "friska" eller inte.
 
Det är nog ganska mycket vi kan få svar på då, först om min sambo har några bra simmare. Och när jag får göra gynundersökning med VUL så får vi se om allt ser ut som det ska på mig.
 
Därefter är det väl blodprover som ska tas för att se om jag ägglossar. Hoppas verkligen att jag kan få åka till hälsocentralen här då. Känns väldigt jobbigt att åka 10 mil för att de ska ta ett rör med blod.
 
Hoppas nu på att det ska ligga ett brev med landstingets logga på i brevlådan imorgon. Åtminstånde den här veckan borde det väl komma. Annars blir jag nog så otålig så jag mailar dem. Ska nog gå in på hemsidag och se om jag missat något de senaste 20 gångerna jag vart in och läst där nu...

Första besöket avklarat..

.. och det var lite av en besvikelse.
 
Vi fick lämna boldprov, ett varsit rör som de kollar efter olika sjukdommar och jag fick lämna ett till för att de skulle kika på olika hormoner. Sedan fick vi svara på en del frågor på ett formulär, typ om vi har fått barn tidigare, haft missfall och så.
 
Sen var det klart!
 
Det hade vi ju lika bra kunnat gjort hemma istället för att åka 10 mil enkel väg och missa en hel arbetsdag.
Suck!
 
Det som var någolunda nyttigt var ju att vi fick veta vad som händer nästa gång. Som antagligen blir i NOVEMBER, alltså vänta två månader till. Hurosmhelst så ska vi ha med ett spermaprov nästa gång som ska lämnas in på morgonen, sedan får under dagen kommer vi ha en tid då vi får veta resultatet av spermaanalysen. Jag kommer att få göra ett vaginalt ultraljud och göra en gynekologundersökning. Denna gång kommer vi att få träffa en läkare och de kommer att kolla upp många saker så det känns bra, men varför ska det dröja så innan vi får komma dit?
 
Håller tummarna för att någon ska avboka sitt besök så att vi får komma tidigare, de skulle ringa om det blev aktuellt. Hoppas att hon var pessimistisk när hon sa november eller att det iallafall blir i början av månaden.
 
Ja, det var så långt vi kom på första besöket på reproduktionscentrum på akademiska sjukhuset i uppsala.

Imorgon smäller det.

Ja, det blev ingenting som vanligt, mensen kom. Klart det.
 
När jag äntligen blir gravid kommer jag säga att jag kände det på mig, som om, jag känner ju det hela tiden och aldrig att det händer..
 
Men imorgon ska vi iväg på ett första besök på akademiska sjukhusets reproduktionscentrum. Det ska bli spännande. Jag har letat efter och läst allt som går att hitta tror jag. Hittar inte så mycket bara. Så jag ska skriva utförligt om vad som händer under besöken.
 
Det jag vet att kommer hända är att jag och sambon kommer att få lämna blodprov, gulsot, HIV, röda hund och syflis står det i kallelsen. Antar att de vill veta att det är säkert att handskas med blod och spermier och allt som de kan tänkas vilja ta prover på.
 
Jag hoppas att de inte kommer att väga mig, ok att de där vet vad jag väger men inte sambon, för jag skäms så mycket. Vägede typ 58 när vi träffades och nu väger jag väl runt 75. :( Blä, har denna vecka försökt att äta lite, som om det skulle göra någon skillnad, det känns bättre iallafall. Jag tror inte att han inte fattar att jag har gått upp en massa, men han måste ju inte ha svart på vitt hur mycket det är. :P
 
Nu sitter jag och blir nervös.
Antagligen så är det där besöker över på et kick. Typ att det tar lite blod och frågar hur ofta vi har sex och om min mens. Antagligen får vi väl en massa information om hur vi går vidare också. Hmm, jag måste nog skriva ner lite fint hur mensen har sett ut de senaste månaderna så jag kan svara på sånna frågor, vet inte hur specefikt de vill ha. Jag har ju småblödningar under  en ganska lång period med mensen i slutet, antar jag iallafall, typ en droppe i trorsorna kan väl inte räknas som mens?
 
Tänk om det är något fel på mig, så man måste göra något större ingrepp, vad läskigt det skulle vara! Hoppas det bara är att ÄL inte riktigt fungerar så de kan ge mig pergo och så är vi gravida till jul.
 
Ett helt år och lite till har vi försökt att bli med barn nu, det är sanslöst vad länge. Vi började på sommaren, en pirrig känsla varje månad då mensen skulle komma, har vi lyckats nu? Men nej, nej och åter nej blev alltid svaret. Vi ville åka till alperna med vänner över nyår och jag var orolig för att jag inte skulle kunna åka skidor, när vi var där uppe var jag övertygad att jag var gravid när dag 40 och 41 och 42 gick utan blödningar. På nyårsafton gjorde jag ett test som var negativt men tänkte att jag bara var en som det syns sent på. Sen dagen efter kom det en droppe blod och dagen efter, då vi åkte hem var det ett faktum, mensen hade kommit. Jag blev ledsen.
Efter det så har jag såklart hoppats, men redan börjat förbereda mig för att det skulle bli utredning. Vi fick ett plus trodde jag en gång också, men det var en tunn linje, svag brukar man väl få inte tunn, så jag litade inte på den. För en gångs skull hade jag rätt, det var för bra för att vara sant.
 
Längtan tär på mig periodvis och andra gånger så lyckas jag tänka på annat i livet och inte bara fokusera på att göra barn.
 
En sak som jag verkligen har lärt mig är att man inte ska fråga, -är det inte dags snart osv. De flesta berättar inte om de försöker så då får man bara ljuga, och för en del gör det ont. -JA, det är dags vill man säga, men vi har inte turen på vår sida.
 
 

Kanska, kanske

Nu går jag och inbillar mig att jag är gravid igen, jag fick positivt resultat på ÄL-sticka den 23 august, så nu har det gått 11 dagar sedan dess. I fredags och lördags kom det typ en droppe blod båda dagarna, min mens har den senaste tiden inletts med små blödningar i typ en vecka innan det bli riktig blödning. Men nu har det inte kommit något mer sedan dess.
 
Jag inbillar mig? även att brösten är känsliga, fast det har jag gjort förr. Igår mådde jag illa typ hela dagen, oj vad jag myste över det! (Galning, jag vet) Idag högg det till och gjorde riktigt ont i tjejmagen, ett ägg som kom på plats? :P Vad man kan se allt som positivt ibland. :)
 
I helgen gjorde jag två negatvia grav tester också men förhoppningen om att jag skulle vara en som plussar tidigt när det väl händer. Men nu ska jag hålla mig till slutet av veckan. Om det går. Har ingen mens dykt upp på tordag vete sjutton om jag kommer att kunna hålla mig. :)

RSS 2.0