9 dagar..

..sedan jag gjorde inseminationen, i helgen gick tiden någolunda snabbt men nu i veckan är det segt.
på lördag, dag 12 tänker jag testa. Snälla bli ett pluss.
imorgon är det dag 24 i menscykeln, denna dag har jag fått spottings i flera månader, undra hur det bli imorgon...

Snigelfart..

Nu går allt i snigelfart. Jag vill ju bara att det ska vara den 3 december för då kan man få utslag på graviditetstest...
Nu har det gått 1 dygn och 4 timmar sedan inseminationen, alltså bara 12 dygn och 20 timmar tills det har gått två veckor. SUCK.
 
Undra om jag kan hålla mig, kan tänka mig att det blir ett test redan på helgen där innan. Det känns som att vi har ganska stora chanser att lyckas nu. På ultraljudet såg de en stor fin äggblåsa och på dag 13 fick jag utslag på ÄL-testet. Dagen efter, när ägglossningen borde ha skett stoppades 20 miljoner simmare in i mig. Alltså möttes ägget av alla dessa spermierna igår som kunde hjälpas åt att befrukta ägget. Tänk vilken lycka om jag får ett plus på en sticka om två veckor!
 
Men jag är realistisk, jag hoppas men jag tror inte, än så länge iallafall. Det blir nog värre när det näramar sig testdag, då kommer jag säkert ha inbillat mig minst 10 olika graviditetssympom. :)
 
Kan det vara så att den lyckligaste dagen i mitt liv kommer att vara i augusti 2013? Håller tummarna stenhårt för det!
 
 

Ny inseminerad..

Igår fick jag en glad gubbe på ÄL stickan så imorse ringde jag upp reproduktionscentrum för att boka in en tid. De sa då att A skulle komma in på morgonen och lämna sitt prov och jag fick en tid kl 13 för inseminationen. Jag är lite sur över att de inte hade berättat att det var så innan. Jag trodde att vi skulle få lämna provet och sedan vänta på att de gjorde iordning det så det kunde stoppas in i mig.
 
Men som sagt fick A komma in och göra sitt prov först, de blev tydligen lite förvånade över att han inte hade med ett färdigt prov. Men vi hade ju inte fått något rör att ha det i. Det är väl det som är dåligt när man får träffa olika läkare vaje gång. Det var tredje läkarbesöket nu och tredje läkaren jag fick testa. Har iallafall haft turen att alla har varit kvinnor, jag är lite skraj för hur det ska gå första gången det är en man.. Nervöst!
 
A fick iallafall gå in i ett litet rum där det fanns ett handfat, en fotölj och en porrtidning och producera sitt prov. Få vad läskigt att sitta i den fotöljen och veta vad alla har gjort där. :S Och försöka göra det själv i den osexiga stämmningen. Hursomhelst fixade A biffen, tur att det är killen som ska göra det, jag skulle nog tycka det ar svårt att komma i stämning. :)
 
A åkte hem och jag åkte in och någonstans på motorvägen möttes vi på väg åt olika håll,skittråkigt att inte göra det tillsammans men A har mycket på jobbet och har ju redan smitit flera gånger för Uppsala besök så vi tog en varsin bil fram och tillbaka.
 
Jag hinner vara hemma en halvtimme nu innan jag ska tillbaka till min praktikplats på atp, var där mellan 6-11 också. Ikväll är man nog mör!
 
Åter till inseminationen, jag hittade otroligt nog till sjukhuset med hjälp av skyltarna, jag kör typ aldrig så långt ensam. Det brukar vara A som kör... Väl uppe i receptionen ska jag betala mitt besök, köpet nekas stog det när jag drog kortet, men va f.... Upp med mobilen som jag stängt av och föra över pengar så var det problemet dock löst.
 
Jag fick vänta i 5 minuter i väntrummet, kände mig ensam, det satt ett annat par där som hade varandra till stöd. Sedan kom läkaren, jag fick komma in och hon kollade så att allt stämde med personnummer och så. Så varsågod och klä av dig och upp i stolen sa hon sedan. Väl där stoppades npågot kallt verktyg in i mig och hon stoppade väl in spermierna på något sätt, jag hatar den situationen, ska jag titta på henne eller upp i taket eller blunda???
 
In kom de iallafall och jag fick ligga kvar ett tag, men då hade hon upp ett fiffigt fotstöd så jag inte behövde ligga kvar och bresa med benen, skönt!
 
Påklädning och färdig! Om två veckor kan jag göra ett test. Om det blir posetivt får vi se graviditeten före jul sa hon och annars får vi göra ett nytt försök i januari.
 
Lite roligt göra-barn-fakta:
Det behövs tydligen mer än bara en spermie, de måste vara många som hjälps åt att bryta ned äggets hölje för att en spemie ska kunna befrukta ägget! Det visste inte jag
 
Men insemination är det 15 % chans att bli gravid, då får man tänka på att de som gör insemination har svårt att klara det på egan hand..
 
 
 
 

VUL igår

På ultraljudet igår såg läkaren en äggblåsa som kommer att släppa ett ägg på höger sida, det gick alltså bra med pergon. Nua har jag köpt ÄL tester och så fort de blir positiva ska jag ringa så får vi komma in och göra en insemination. Om det bli det idag så hinner vi inte, eller om det blir fredag eller lördag nästa vecka. Om det blir så får vi föröka själva hemma istället. Så förhoppningsvis får jag en glad gubbe på rätt dagar. Även om det blir krånglingt med jobb att vara ledig samma dag, jag kommer nog sjukanmäla mig hela dagen så slipper jag krångla med att hitta på varför jag ska iväg med kortvarsel. Kan ju inte säga att jag ska till typ tandläkaren samma dag. Om det blir på måndag kanske man kan komma efter jobbet, jag slutar 11 då.
 
Lite drygt det kändes igår att åka typ 10 mil för 5 minuter inne hos läkaren och sedan hela vägen hem igen. Men blir det ett barn så är det värt allt krångel!

dag 4

av 5 som jag ska ta tabletterna. Inga biverkningar, enda ovanliga var att jag vaknade av att jag var väldigt varm inatt. Av med täcket så var det problemet löst :) Hoppas att jag får ett eller två toppenägg så vi kan köra på sen efter ultraljudet på fredag. A kommer följa med mig dit, så får vi veta mer om eventuell insemination. 

pergotime..

Idag är det tredje dagen med pergotime, hittills har jag inte haft någon biverkning alls, det känns som vanligt fast jag går och känner efter hela tiden... På fredag är det dax för VUL för att se hur äggen ser ut. Eftersom jag vanligtvis har ÄL enligt mens och stickor, och det tror man tydligen på, så vet jag inte riktigt vad de är ute efter med pergotime, men det är ju inte förrens jag kom hem och läste på jag började undra om det. Ska skriva här när jag vet varför. Men nog tror jag det finns en tanke bakom, fast jag har läst att de som har ÄL inte ska behöva ta pergotime.
 
 
 
 

mensen..

kom precis som jag hade väntat mig i tisdags. Så nästa fredag ska jag på VUL och se om jag har rätt antal ägg. 1-2ska jag ha, om det är fler får vi inte försöka alls denna månad.. det skulle vara surt. Jag ska ta pergotime lördag till onsdag, egentligen vet jag inte varför, de tror ju att jag har ÄL men men. det ska väl vara bra att ta det antar jag då.
 
Som jag fattade det blir det inseminstion sen, om det inte måste ske på helgen, då får vi nöja oss med gammal hederligt sex :) Vi får använda gumminu om vi vill ha sex, de vill inte riskera att det blir 3 eller flera barn... Det är 11 procents "risk" för tvillingar ;)

varit i uppsala

och fick träffa en läkare denna gång.
 
Hon började med att tala om att sambons spermaprov var bra, på gränsen i storlek men helt ok.
Sedan gick vi över till mig, hormonerna såg ok ut i blodprovet de tog för en månad sedan, min mens är regelbunden och jag har fått positivt på ÄL stickor så det är ok.
Då var det dax för VUL, det gjorde lite ont och jag fattade inte mycket av det hon såg, men tydligen ser allt ut som det ska.
 
Alltså är vi oförklarigt barnlösa som det ser ut och vad som behövs är antagligen tid enlig läkaren. Men hon gik vidare med en plan för att skynda på oss, först 2 omgångar pergotime, sedan sprutor och IVF om inget fungerat fram tills dess.
 
Hon skrev ut pergotime till mig på en gång och då jag väntar mens närsomhelst så kommer vi att börja väldigt snart. Dag 5-9 ska jag ta tabletterna och sedan ska jag göra VUL för att se så att jag inte har för många ägg, sedan ska jag insemineras, då ökar chanserna med 10 % att jag blir gravid om jag fattat rätt.  Så från mensstart och till VUL får vi INTE ha sex, inte utan skydd iallafall. Det kommer kännas konstigt, kom ihåg gummi älskling, vi försöker ju bli med barn...
 
Trodde aldrig att det skulle hända så här mycket på en gång när man träffade läkare, kanske att vi skulle göra VUL och få kolla på resultatet för spermaprovet och sedan åka hem. Men nu är vi igång!
 

Tvillingsyster...

Jag har en tvillingsyster, igår berättade hon för mig att hon och hennes sambo ska börja försöka.. jag visste att hon ville det men nu har hennes sambo blivit med på noterna.
 
Åh, vad jag hoppas att vi kan få barn ungefär samtidigt, det skulle vara så roligt! Jag har försökt i 15-16 månader redan och hon börjar nu, men på måndag ska vi iväg och se om det är några uppenbara fel på mig eller om sambons sperma är bra, vilket jag tror att den är efterom de inte har sagt att han behöver göra ett nytt test, vi lämnade ju in det för två veckor sedan när vi hade tid men läkaren blev sjuk.
 
Jag vill verkligen inte att det ska vara svårt för syrran att få barn, men om det går på en gång kommer jag att bli väldigt avundsjuk. Samtidigt kommer jag oroa mig för att de oockså ska ha svårt att bli med barn om det drar ut på tiden. Hon har haft minipiller och har varit utan mens i ett år nästan, så det kan ta ett tag innan allt kommer igång.
 
Jag vill att det ska vara måndag kväll nu så jag vet hur mina äggstockar ser ut och hur sambons sperma är. Kanske läkaren kan säga redan nu hur vi ska gå vidare sen isåfall. Jag tror man ska ta blodprov för att se om man ägglossar ockå, vilken man skulle kunna ha gjort medan vi har väntat på läkartiden, men jag får mens snart, har fått småblödningar så förhoppningsvis kan de kolla denna cykel om jag har äl, har för mig att det är dag 3 och 17 eller något de tar blodprov på. Jag borde få mens på måndag och isåfall kan man ta blodprov ett i veckan.
 
Hoppas de inte segar så mycket nu när vi får komma! Det är jobbigt att vänta!

RSS 2.0