GRAVID!!!

Jag vill helst bara skrika ut det nu :) 
Men jag ringde till rpc nu och sa till telefonsvararen iallafall. Skrev sms till A imorse att det var ett tydligare stecka idag ocg fick svaret:" så att det syns? :P "
Då fick han en bild och texten "om man inte är blind så!" tillbaka. Och han höll med. Jag är verkligen på smällen och alla streck jag sett hittils har varit sannna men det har varit tidigt.
 
Jag är så glad. Min syrra har bf 1,5 vecka före mig och vi ska berätta för blivande mormor och morfar samtidigt har vi tänkt. Weeeeeee!
 
Nu får inget gå fel! Det ska bli ett barn! Testen är starkare än de var dag 14 efter insemination nu dag 14 efter äggplock så kanske det betyder att allt är braq med ägget. Vill ha VUL nu och se att allt är ok, men det är väl bara att vänta.
 
Men den som väntar på något gott...

Ruvardag 11

Ett nytt test. Lite starkare fortfarande svagt. Men jag känner mig mer säker på detta streck. Till och med A gick med på att det nog var ett plus.

Var så kissis så testade väääldigt tidigt på morgonen för att vara en söndag och blev såklart klarvaken. Det får jag sota för ikväll säkert.. Men vad gör det denna superdag då jag är gravid?

För visst ser ni det?

Ruvardag 9

Idag ska hCG börja komma ut i blodet. Trots detta har jag redan börjat tjuvtesta. Vilket jag ångrar.
 
Jag har testlagrets stickor och det blir en svagt knappt synligt streck, spökstreck?? gravid?? Varför kunde jag inte vänta? Har googlat bilder hela morgonen utan att bli klokare. Men jag tycker att strecket är rosa men det är så svagt så jag är osäker. Inte lätt det här. 
 
Fortfarande inga tecken på mens men inte så mycket annat heller. Jag har lite stickningar i nedre delan av magen då och då och jag blir galen på lutinus som vanligt bara. 
 
Jag ska INTE testa imorgon iallafall så kan jag försöka se om det blir något tydligare på söndag. Är ju ändå roligare om man får veta när A är hemma :) 
 
När jag var gravid sist fick jag svaga streck dag 14 efeter insemination men då var de starkare än nu. Men ser det lika ut i början på nästa vecka så köper jag hem ett par clear blue och testar med. :)

Ruvardag 7

Implantationen fortsätter och imorgon ska hCG börja komma ut i kroppen. Några dagar till så ska det gå att se på stickorna... Hoppas hoppas.

Idag var det ridlektion för mig, hade så mycket flytningar att det kändes som att jag kissade på mig nästan. Usch! Längtar till att Lutinusen är slut och vill verkligen inte ta dem igen!

Ruvardag 6

Nu är jag iallafall halvvägs till RD12 då jag hoppas att det ska dyka upp ett plus. Imorse ringde jag till rpc för att få veta om ägget. Fick tiden 8.05 att bli uppringd och 8.15 skulle jag plocka upp en klasskompis. Så 8.05 sitter jag i bilen och ingen ringer, kör nästan fram dit jag ska hämta upp klasskompisen men inte hela vägen, klockan är 8.12 känner hur stressen byggs upp. Jag kan ju inte prata med rpc om ägget så någon hör och förstår, man kan ju inte direkt gå undan i en bil. 8.13... 8.14 äntligen ringer det. Så jag fick beskedet innan jag behövde åka vidare.
 
Tyvärr så hade vårat andra ägg inte klarat sig till en blastocyt. Besvikelse, jag som hade försäntat att få flera försök i ett men det blev det inte. Alla äggplock räknas som ett försök och vi får 3. Snälla snälla lilla ägg var på gång att implanteras i min livmoder nu. Häng kvar där sådär 8 månader till sedan så vi kan få ses när du har blivit en bebis. :)
 
Tiden gåe.. men oj så sakta. 

Ruvardag 5

Stog stilla på 4 två dagar då jag upptäckte att jag räknat konstigt så det känns skönt att komma en dag frammåt. :)

Idag ska alltså kläckningen fortsätta och ägget börja fästa sig i livmodern. Hoppas hoppas att det sker i min krop just nu!

Idag har jag mått illa en stund på morgonen och blev väldigt matt när jag kom hem. Iofs efter en lång skoldag men ändå. :) Roligare att se det som ett tecken nu och kanske bli besviken sen än att gå och vara pessimist. Jag har bestämt mig för att vara en optimist hela denna väntan. Inget blir bättre av att man hänger läpp. Men jag har väldigt svårt för den här väntan på testdag, vill ha den dagen här nu!!!!

Tog bort rättstavningsfunktionen (felstavnings?) då det bara blir massa tok med den så hoppas att det blir lättare att tyda det jag skriver.

Idag är det 13 långa dagar till testdagen som kliniken gav mig, jag hade tänkt testa 14 dagar efter äggplock så då är det "bara" en vecka kvar. En evighetsvecka känns det som men 7 dagar är betydligt färre än 13 iallafall :)


Äntligen är helgen över

Det är inte vanligt att känna så men det betyder att ytterligare två dagar har passerat i väntan på test..
Det kommer att komma massa graviditetstester i brevlådan i veckan och troligtvis startar tjuvtestandet då.
 
Hoppas jag hi ner prata med rpc om mitt andra ägg innan skolan imorgon. Jag samåker så kan inte prata om det på hela dan sen, de stänger innan jag hinner hem. Hoppas det har klarat sig och kan bli ett syskon i framtiden. :)

Felstavningar och tillbakaflytt

Jag som var så noga igår, men nog var det felstavningar ändå, moralen istället för morulan såg jag direkt nu.

Jag ska börja räkna rätt idag, alltså att återinförande är dag 0. Så idag är det då dag 4 och blastocytens skal ska kläckas enligt schemat jag hittade igår. Så hoppas på det :)

Insatt sov jag 11 timmar, det var skönt! Men jag vaknar mycket av att lutinusen får det att rinna. Ogillar den så mycket. Finns det inga sprutor man kan få istället???

Hittade vad som händer i med ägget..

Det stog om 3 dagars embryo så jag börjar med dag två..

Dag 2 - Embryot fortsätter att växa till en morula
Dag 3- Moralens celler fortsätter att dela på sig och utvecklas till en blastocyt
Dag 4 - Blastocyten börjar kläckas ur sitt skal
Dag 5 - kläckningen fortsätter och embryot fäster i livmodern
Dag 6 - Blastocyten fäster djupare och implanteras
Dag 7 - Implantationen fortsätter
Dag 8 - Implanteringen är färdig, cellerna som ska bli foster och moderkakan har börjat utvecklas
Dag 9 - hCG har börjat komma ut i blodet
Dag 10 - Fostrets utveckling fortsätter och hCG utsöndras
Dag 11- Fostrets utveckling fortsätter och hCG utsöndras
Dag 12 - Nivåerna av hCG är tillräckligt högt för att en graviditet ska kunna upptäckas

3-dagars embryo
One    The embryo continues to grow and develop, turning from a 6-8 cell embryo into a morula
Two    The cells of the morula continue to divide, developing into a blastocyst
Three    The blastocyst begins to hatch out of its shell 
Four    The blastocyst continues to hatch out of its shell and begins to attach itself to the uterus
Five    The blastocyst attaches deeper into the uterine lining, beginning implantation 
Six    Implantation continues
Seven    Implantation is complete, cells that will eventually become the placenta and fetus have begun to develop 
Eight    Human chorionic gonadotropin (hCG) starts to enter the blood stream 
Nine    Fetal development continues and hCG continues to be secreted 
Ten    Fetal development continues and hCG continues to be secreted  
Eleven    Levels of hCG are now high enough to detect a pregnancy 

Ruvardag 4

Började med ett glatt besked. Min syster hade precis fått ett plus på graviditetstest. :) De har försökt sedan november så man hade börjat oroa sig för att de också skulle få svårt. Men nu vet vi att de kan. Om jag blir gravid nu kommer det att skilja en vecka mellan våra beräknade förlossningar. Det skulle vara riktigt kul! Hoppas hoppas. Jag är lite besviken över att jag inte får vara först men samtidigt är lika bra. Men lyckas vi inte nu så blir det mindre roligt.

Men jag är superglad för deras skull!

I natt har jag gått upp flera gånger då jag känt hur det rinner urmig. Jäkla Linus, gillar inleder! Fick lägga en handduk i sängen så den inte blir kladdig :( Igår var jag supertrött hela em. Jag känner av nedre delen av magen typ hela tiden också. Inte smärta men lite mötande typ. Hoppas min elastiskt har fäst sig.

8 celler

Den som söker får svar. :)

Förhoppningsvis är mitt 3 dagars nu 8celler stort. Imorgon blir det en moral och sedan på dag 5 en blastocyt. Undra när det fäster i livmodern...?

Ruvardag 2

Jaha, har det gått lite mer än ett dygn sedan återinförande. Så vissa skulle nog kalla det dag ett men det så jag ju igår så nu blir det två. :)

Har känt lite i nedre delen av magen ett par ggr idag. Men det är också allt, det är ju väldigt tidigt att känna efter också. Som jag hoppas nu. Tänker på det i princip hela tiden.

Snälla lilla du stanna och väx! Försöker hitta hur många celler ägget borde vara nu om det går som det ska, men det verkar inte så lätt. Kanske är väldigt olika. Tänker också på mitt andra ägg som ligger i ett värmeskydd i Uppsala. Heja heja!

Så nu är det en dag mindre till testar, slutet av september kommer att bli segt, otroligt segt...

Ruvardag 1

Nu sitter det äntligen där mitt lilla ägg som är befruktat med As spermier. Det är bara att hoppas nu.

Jag blev ganska besviken över att bara två av mina sju ägg blev befruktade. Men som jag har sagt innan det kanske bara behövs ett. Kanske ägg nummer två bli bra nog för frysen och kanske att det lyckas denna gång. Testdag 6 oktober. Men jag kommer nog testa två veckor efter äggplock. :) Första testet alltså.

7 ägg

Nu är äggplocket avklarat.
Vi gik upp tidigt och åkte till rpc, väl där skickades A iväg för att lämna sitt bidrag medan jag fick byta om till sexiga långstrumpor och en sjukhusskjorta. Sedan kom en sköterska in och berättade att jag var nummer fyra för äggplock idag och att 9.30 skulle jag ta alvedon + lugnande. Hon satte även in en infart i armvecket. 
Sen väntade vi, läste tidningar och spelade angry birds på telefon och surfplatta. Strax efter 10 kom de och hämtade min rumskompis, så då var det snart vår tur. Kanske en kvart senare kom de för att hämta oss. Jag fick kissa och sedan satte vi på hårnät och plasttossor och även A fick en rock. Vi fick sitta och vänta en stund. Min rumskompis kom ut och gick tillbaka till rummet, jag lade märke till att hon grät. Hua, tänkte jag, gör det så ont, eller fick de inga ägg?
Nu var det vår tur. In och ligga på en gynstol, det fanns en skärm uppsatt i taket där jag skulle få se vad som hände och ett hål in till labbet där de tar emot äggen. Blodtrycket mättes och en pulsmätare sattes på mitt finger. Sedan sprutades morfin in i armen och allt kunde börja. Läkaren tvättade först lite och stack sedan med lokalbedövning innuti mig. Det gjorde ont och jag hoppade till vid tredj sticket där det kändes lite extra.
Nu var det dags, äggen skulle plockas. Läkaren började på vänster sida och stack hål i och sög ut innehållet i 3 äggblåsor. Det kändes lite men inte så farligt, någonstans när de sög ut tredje blåsan talade labb om att första ägget hade hittata. JAAAAA, det finns ägg tänkte jag :)
Höger äggstock stog på tur, tyvärr sitter den längre upp och en sköterska fick trycka ner den från utsidan. Så hon tröck utifrån medan läkaren siktade in med nålen och plockade det som fanns i 4 äggblåsor där. Det gjorde ondare men det var spännande att se på skärmen vad som hände när hon sög ut äggblåsan och jag kunde fokusera på det och andningen. A nådde åt att klappa mig lite på håret också. 
Plockningen var klar och labbet talade om att det fanns ägg i alla blåsorna, så det blev 7 ägg totalt. :) Jag blev jättenöjd med det. Fick se dem på skärmen i taket, små mörka prickar. Allt var färdigt och jag fick gå in på vårat rum igen där de efter en stund drog ut infarten och sa att vi fick åka hem. 
Vi åt på max och sedan sov jag hela vägen hem. Jag känner nästan inget efter äggplocket, men det kanske ändras när allt smärtstillande har släppt. Vi får se.
På onsdag har vi tid för återinförande och då kommer vi att få veta hur det har gått med alla äggen! Så spännande! Hoppas att många är bra så att vi kan få frysa in också.

Dagens VUL

En tripp till Uppsala blev det idag igen, men idag var jag ledig så jag behövde inte stressa så :)
 
Samma läkare som sist fick jag träffa och vi började med undersökningen på en gång igen. Bra det så man får veta fort. :) 
 
 
Hursom så var det 3 äggblåsor på vänster sida och 5 på höger. Av dem var 5 eller om det var 6 tillräckligt stora för äggplock. Jag blev jätteglad när hon sa detta och att vi får göra äggplocket redan på måndag. Gick med ett leende in till barnmorskan som förklarade vidare hur vi skulle göra. Det blir sänkt dos till ursprungsdosen ikväll och orgalutran. Sedan ovitrellen på lördag kväll. 
 
På måndag ska vi dit till åtta och A ska lämna sina simmare. Jag kommer att få byta om till sjukhuskläder och få lugnande att dricka, en ingång för smärtstillande och alvedon. Dessutom kommer de att använda lokalbedövning. Så man lär knappast känna något. Hoppas man inte blir helt lullig av allt som kommer pumpas in i kroppen. 
 
Lite läskigt tycker jag att det är att få lugnande. Tror jag egentligen hellre är helt klar i knoppen men de vet väl bäst antar jag. Så jag är nervös för det och för att det ska bli få ägg eller att äggen inte blir befruktade. Däremot är jag inte rädd för att det ska göra ont, smärta går över fort men det skulle inte besvikelsen göra om det inte går som det ska.
 
Ni hör garanterat av mig igen på måndag :)
 
Jättekul förresten i en tråd på familjeliv så är vi flera som ska göra äggplock på måndag, några har gjort den här veckan också. Så kul att följa andra och utbyta erfarenheter. :)

Telefonsamtal

Nu har de ringt, jag ska fortsätta med samma dos och på onsdag blir det VUL :)
Det såg alltså bra ut, varken för lite eller för mycket.

blodprov

En sväng till uppsala för blodprov vart det idag. Så bil till tåget, åka tåg 1 timme och sedan gå till sjukhuset för ett stick i armen och sedan tillbaka. Härlig dag, eller inte. Men i eftermiddag får jag veta fortsättningen :)

Nu kör vi

Jag fick mensen idag och har precis pratat med rpc. Jag ska börja men Gonal- F på onsdag och sedan med orgalutran på söndag. Sedan blir det blodprov på måndag nästa vecka så får vi se fortsättningen sen. Spännande!!

RSS 2.0