Tiden går långsamt när man väntar..

.. jag vill att det ska bli BIM nu och helst vill jag plussa då men jag längtar i vilket fall så vi kan börja med sprutor. Sist jag blev gravid tog jag Gonal-F så jag hoppas att det ska fungera denna gång med. Förhoppningsvis till och med ännu bättre. Att det blir ett befruktat ägg som sedan blir till en liten bebis som jag får föda :)
 
Men än går tiden långsamt och det är minst en vecka kvar till mensen tror jag.
 
I vanlig ordning går jag runt och är skendräktig nu. :) Jag tyckte att ÄL var så tydlig denna månad med smärta vid höger äggstock och ÄL-flytningar. Så vi har kört gärnet och jag hoppas och vill så mycket. Går och nyper mig i brösten flera gånger om dagen och funderar över om jag kan vara med barn. Är jag det så är det tidigt för tecken i vilket fall då mina ÄL symptom var i mitten av förra veckan. Alltså inte ens en vecka sedan. Tänk att man fortfarande efter över två års försök kan lura sig själv att tro att det är någon skillnad denna gång och att det verkligen ska vara en graviditet denna gång.

Jag blir galen på mig själv! Aja, ca en vecka till så händer det något igen iallafall. 

En kasse medicin tack...

Igår var jag till apoteket och hämtade en massa medeciner, det blev en hel kasse full..
 
Så jag har Gonal-f som jag ska börja med 2-3 dagar efter mensen, sen Orgalutran som jag ska börja ta 5 dagar senare. Vi får se hur lång tid det tar att få äggen redo och om dosen verkar vara rätt men innan äggplock så ska jag ta en Ovitrelle spruta. Jag har  inte tagit Orgalutran förr men de andra två tog jag siste inför inseminationen. Öppnade förpackningen och kollade på sprutorna igår och läste lite i bipacksedeln, där stog det att den skulle tas i låret, det hade de inte sagt till mig. Jag får dubbelkolla när jag är inne för blodprov, jag vill ju inte göra fel. Den sprutan ser läskigare ut än de andra, den ser ut som en riktig spruta och inte som en insulinpenna som de andra. Men det går nog det med. :)
 
När äggplock och sådant är färdigt så ska jag ta Lutionus som ska hjälpa till att få graviditeten att stanna kvar om jag har förstått rätt. Ovitrellen framkallar ägglossning, Gonal-f stimulerar äggtillväxten och Orgalutran förhindrar för tidig ägglossning om jag har förstått rätt. 
 
Jag försöker förbereda mig på allt som kommer som ni märker, det är mycket att hålla reda på. Det blir många besök i Uppsala framöver och jag hoppas att det här är gången vi ska lyckas. 
 
Dum som jag är har jag redan funderat på när vi ska berätta om en eventuell graviditet. På min 26 årsdag kanske, då kan vi samla bådas familjer och berätta för alla samtidigt vilket skulle vara jätteskojjigt. :) 
Jag har alltid tänkt att jag ska bli mamma som 25 åring men kanske att jag åtminstånde kan vara gravid då. Hoppas hoppas.
 
Jag hade förresten som mål att springa 30 km på 3 veckor och sista dagen är idag. Jag har varit på resande fot i 7 av dessa dagar, inte så bra för springturerna men väldigt mysigt. Igår såg det väldigt mörkt ut för att nå målet, jag hade 13.3 km kvar. Som tur är har jag en syrra med bättre kondition än mig som fick agera coach på en 10 km runda igår. Jag tog mig runt. Ganska stolt jag var efter, ringde A och skröt. Men jag var faktiskt riktigt duktig som sprang 10 km när jag tidigare bara sprungit max 5 km i år. Nu ska jag pussa på A som jag precis hörde att kom hem och sedan springa de sista 3,3 kilometrarna. :)

Fredagens besök på rpc

I fredags var dett äntligen dax att få fart på karusellen igen. vi fick träffa en ny läkare och lätt den bästa hittills. Både jag och A tyckte så, hon var rak, tydlig och lätt att förstå. Precis som vi vill ha det.

Hursomhelst började hon med att fråga vad vi ville nu, IVF blev svaret. Okej, då kör vi vill ni köra på en gång? JA!!!!

Så blir det! Så fort mensen kommer så ska jag ringa till rpc så ska vi få en startdag. Dag 2-3 på mensen börjar jag med gonal-f och sedan blir det flera sprutor och preliminärt äggplock vecka 37. Weeee

Jag måste nog berätta gör min chef på jobbet varför jag ska på läkarbesök så ofta men det tar jag när vi väl har börjat. Det är lite drygt för jag är bara timanställd och jag vill ju jobba de andra dagarna, hoppas hon inte hellre sätter in någon annan redan från början istället för mig när jag börjar krångla...

Just nu börjar jag närma mig ägglossning, så sista chansen utan hjälp skulle väl vara typ nu då. Inte så mycket att hoppas på kanske men man vet aldrig. :)

Positivare än på länge just nu, vi blev ju gravida av inseminationen senast så IVF borde fungera tycker jag.

Vi fick veta hur det är med hur många försök man får också. 3 stycken men då räknas inte flyktförsök. Så blir det många ägg som befruktas blir försöken många fler än 3. Och nån gång måste väl även vi lyckas :)


RSS 2.0