Mens!

Helt plötsligt så bara kom den :)
 
Äntligen, sprutstart imorgon blir det alltså. Sen borde det bli blodprov på fredagen och kanske VUL på måndagen därpå.
 
Om det tar lika lång tid som sist blir det äggplock fredag den 13e, dvs på lucia. Heja heja.
 
Har aldrig varit så glad över att blöda förr. Började ju tro att vi skulle få vänta tills januari nu. Men nu kör vi!!!

Vad händer???

Jag fattar inget, nu är det 14 dagar sedan jag gjorde VUL och läkaren såg en ihopsjunken äggbåsa. Alltså att jag hade haft ägglossning nyligen. Hon trodde att mensen skulle komma i måndags, men nu 4 dagar senare så har den inte kommit. Har gjort graviditetstest idag också och det var negativt.
 
De gånger jag har plussat har jag sett det tigit så om det var fallet borde det synas. SÅ VAD ÄR DET SOM HÄNDER????!!!
 
Kommer inte mensen före tisdag så hinner jag inte med min IVF innan jul. Och med den turen som jag har så kommer den säkert typ 3 dagar senare bara för att retas. Jag hatar verkligen det här. Varför kan det inte bara fungera som för alla andra??? Såklart inte för alla, men de flesta får ju till det på egen hand. Jag orkar inte mer motgångar just nu.
 
Dessutom så kommer det bli jättesvårt att vara iväg från jobb massa i januari då jag lovat att jobba 75% då och antagligen varje dag. Jag är ju vikarie och att då säga att man ska jobba och sedan ta tillbaka det känns inge vidare. Men vad ska jag göra? Tänker då inte vänta längre. Sen ska jag iväg på skidsemester i början på februari som kan krocka med läkarbesök. 
 
Och jag vill nu :)

Full apotekskasse

Idag har jag hämtat ut alla sprutorna, det blev en kasse full med allt. De hade glömt att sms till mig att allt hade kommit men ingen skada skedd, jag hinner ju ändå.

Min lilla kan jag vara gravid tanke har försvunnit, nu har jag haft de sedvanliga innan mens flytningarna några dagar så när som helst kommer mensen. Kanske läkaren hade rätt så det blir imorgon. Isåfall börjar vi på onsdag och lika om mensen kommer på tisdag. Tisdag är tydligen en dålig dag för att börja, blodprovet ska ju tas på sprutdag 6 och då blir det på en söndag.

Så antagligen sprutstart på onsdag och sedan blodprov på måndagen den 2 december. Sen eventuellt justera dosen och ultraljud på onssdagen kanske. Sist plockade vi äggen på dag 13 vilket isåfall skulle bli måndagen den 9 december. Då borde jag kunna få resultatet lagom till julaftonen.

Jag vet vad som står högst på min önskelista i år. Tyvärr inget någon kan ge till mig men ett stark och tydligt pluss skulle vara underbart!

Mensen? Hallå?

Nu väntar jag ivrigt på mensen så att vi kan komma igång med IVF nummer två.
 
Men en sak har fått mig att få hjärnspöken. Det kom lite blod i söndags men sen har det inte varit några spår alls av en mens som är på väg. Sist det var så var jag faktiskt gravid, men nu ska jag inte hoppas för mycket... Det är ju även första mensen efter missfallet och då kan det ju vara lite annorlunda än nomalt. Normalt för mig är bruna flytningar ca en vecka fram till mensen, alltså har det kommit lite så brukar det fortsätta göra det varje dag sen. Nu har det iof bara gått en hel daag sedan söndagen så det kan hända mycket än. Men det är så tankarna snurrar...
 
Angående vikten, jag hade bestämt mig för att väga 70 kg den 20:e november. Idag är det den 19:e och jag vägde 70,5 nu på morgonen. Jag är väldigt nöjd med det! Jag har gjort så som jag tänkte minskat ner kalorierna på en dag samtidigt som jag har försökt att röra på mig minst en timme per dag. Nån gång har det blivit mer och nån gång mindre. Men det har iallafall gett resultat så jag är glad för det :)
 

Dagens Uppsala besök

Idag var det dags äntligen att åka n och diskutera nästa behandling.
 
Fick träffa en av de bättre läkarna idag. Hon går igenom allt lugnt och det är lätt att följa med i det hon säger. Förra IVFen gick vi igenom först. Tydligen så var 6 av äggen mogna då och 3 av dem blev befruktade. Hon tyckte att det föröket hade varit väldigt lyckat, ägget som sattes in var toppenfint och jag blev gravid. tyvärr blev det missfall, men det kan inte de göra något åt, det är sådant som händer. Händer det igen så har jag haft 3 missfall och då blir det något att ta tag i.
 
Det var jätteskönt att höra att de såg förra behandlingen som riktigt lyckad. Jag fick bara veta att 7 ägg hade tagits ut förr och att det fanns två befruktade av dessa vid återföringen och tyckte att det kändes som riktigt skruttigt resultat förutom graviditeten tills det blev ett missfall. Nu ser jag mer positivt på den. Det var 50% av de mogna äggen som blev befruktade vilket är ett ok resultat och inte ett botten resultet.
 
Det får det att kännas bättre med behandlingen som vi kommer att göra nu. Fick höja Gonal-F dosen till 175 från start denna gång så får vi minska sedan om det behövs. Sist hade jag 150 som startdos och fick höja i ett par dagar i slutet. Vi hoppas på att detta kommer att medföra att det blir lite fler ägg så att vi får större chans att få något till frysen också. Förhoppningsvis blir det frys-ägg som kan bli syskon senare. :)
 
Jag är positiv idag :) Det känns bra att vi antagligen kommer att hinna före jul. Får jag mens innan 4 december så är det bara att köra. Hon såg att det fanns en äggblåsa som hade sprukit och alltså att jag hade haft äggglossning. Därmed borde jag få mensen inom två veckor så då hinner vi. :)
 
Jag börjar planera direkt, vi har bestämt oss för att giftemålet blir den 8 februari och om äggplock blir v 50 som planerat borde vi hinna med VUL innnan dess så att vi kan dela med oss av den nyheten för familjen när vi gifter oss. Det skulle vara så toppen. Jag är långt fram i tankarna nu men det är så skönt att hoppas just nu :)
 
Var in på apoteket och beställde hem alla sprutorna nyss, lite dyrt det är då. Högkostnadsskyddet hade ju gått ut men det känns ändå bra att betala 2200 istället för närmare 8000 som det skulle ha kostat om det inte fanns. Riktigt dyrt är det! 
 
Så nu hoppas vi på mensen snart så vi kan köra sedan :)

Idag fick jag hem roliga papper..

.. hindersprövan. Jag och min älskade A ska äntligen gifta oss i januari eller februari. Det blir ingen stor grej, vi ska gifta oss med en vigselförrättare och närmsta familjen ska vara med :) 
 
Hade ett missat samtal från privat nummer efter att jag duschade nyss, undra om det var rpc? Man borde inte få ringa från hemligt nummer utan att lämna meddelande...

Tiden släpar sig fram

och jag längtar till en ny IVF. 11 dagar kvar tills jag får träffa läkare för att prata igenom nästa IVF. Helst vill jag att mensen ska komma veckan efter det, då hinner vi IVF före jul. Om jag får göra korta protokollet igen då..
 
Angående vikten så var vågen snäll idag, 72,2. Det är minst hittils :) Jag vet inte när jag vägde det senast men kanske för två år sedan, eller kanske längre. 
 
Jag har iallafall gjort som jag tänkt och tränat minst en timme om dagen, utom igår då det regnade och var tråk väder samtidigt som gymmet hade dåliga öppettider.
 
Idag har jag iallafall gymmat och kört 30 min roddmaskin på gymmet, jobbigt och tråkigt men det går. Gjorde samma pass en gång förra veckan också. Annars har jag åkt skridskor en dag, prommenerat, joggat två gånger, simmat och ridit. Helt okej. :)
 
Tyvärr är det så att när träningen blir av så bra brukar det hänga ihop med att jag har jobbat lite. Bara en dag förra veckan och jag har inget jobb inplanerat denna vecka. Tråkigt plus att jag känner mig stressad för ekonomin. Nu kommer det ju snart gå 2200 kr för att komma upp i högkostnadsskyddet igen vilket en IVF lär klara av. Plus alla resorna till Uppsala som det blir. Det kostar en hel del med "gratis" behandlingarna man får och jag fasar för hur dyrt det skulle bli om det blir en fjärde IVF, eller ännu flera. När det blir dags för syskon måste vi också betala för vi lär nog inte lyckas med det på egen hand. Men då borde inte jag vara student längre vilket skulle underlätta.

RSS 2.0