Ultraljud inbokat

Det kändes mer verkligt igår då jag berättade för syster och svägerskan. Jag ringde till rpc och fick en till för ultraljud den 22 maj. Lääääängtar.

Njuter av att ha fått ett plus men oroar mig. Cyklade idag och fick bråttom in på toan och kolla trosorna då jag tyckte de kändes fuktiga, men det var inget blod. Svägerskan snackade massor om att hon var orolig för att börja blöda de första 12 veckorna, så långt hade jag inte kommit i tankarna men det verkar ha smittat av sig. Haha.

Brösten är ömma och det är det enda tecknet på graviditeten som jag har så här långt.Men jag är ju bara i vecka 4 så det hinner väl komma :)

digitalt cb

Imorse vaknade jag i 5 tiden och var så kissnödig så att jag inte kunde somna om. Tog fram clear blue digitalt graviditetstest och genomförde testet. Gravid 1-2 står det på det nu :)

3 dagen i rad jag testade den tiden på morgonen och de två första gångerna lyckades jag inte somna om men idag gjorde jag det. skönt!

Jag är alltså gravid och nu tror jag på det på riktigt! Det ska bli roligt att ringa och lämna besked på rpc imorgon. Hoppas jag får en tid för VUL snart :)

Syrran ska jag berätta för så snart vi ses, och svägerskan ska också få veta nu. Men hon får nog vänta tills syrran vet, för hon ville veta först och det kan hon väl få. Jag berättade i onsdags för henne att det var testdag på fredag och hon har ringt och frågat hur det gick. Men jag hade sagt att jag ville berätta face to face så hon får lugna sig. Inte hade hon tid att ses i helgen heller.

Jag tror vi ska outa det offentligt när A fyller 30 i sommar, det skulle vara kul. Men familjerna får veta lite tidigare än så. Men när vet jag inte.

Jag är såååå glad fast jag fattar det inte riktigt än :)

lika svagt

Idag igen. Men ett plus :) jag ska köpa r
Ett digitalt test imorgon :)

plus!!!!

Jag testade nyss. Tidigt på morgonen då sambon skulle få vara med. Och det blev faktiskt ett svagt streck!!! Hoppas det är för att jag är gravid och inte ovitrellen. Men den tog jag för 15 dagar sedan. Nytt test i helgen blir det. Nu hoppas jag på riktigt.

Nidblödning?

Nu har det gått 11 dagar sedan inseminationen. Tiden tuffar på lååååångsamt. Jag vill bara att det ska bli fredag! Igår beställde jag ett par tester på internet och vitamintabletter. De som jag hade tog slut, jag köpte då vitaminbrus på willys. Men hua vad de är dåliga. Tabletten vill inte lösa sig helt utan det blir brun gegga kvar i botten när man har druckit upp. Smaken är inge vidare heller. Men jag får stå ut med dem några dagar iallafall.
 
I fredags kom det lite blod. Jag tänkte loppet är kört även denna gång. Lite brunt på lördag morgon också men sedan har jag sluttit se något mer. Blödningen kom alltså på dag 7 efter inseminationen och sedan inget mer. Jag håller numera tummarna stenhårt för att det var en nidblödning. Jag brukar ju ha småblödningar innan mensen, men då varje dag från ca en vecka innan. Nu försöker jag också skydda mig själv mot att hoppas för mycket så jag lär väl även skriva att jag faktiskt har tagit nya läkemedel som kan påverka kroppen och att saker är annorlunda än annars inte behöver betyda ett skvatt.
 
Fredagen är den stora dagen då jag ska ta ett test! Jag lär väl återkomma då och tala om hur superlycklig jag är/superdeppig.
 
Livet styrs just nu mest att tanken på hur många streck som kommer att synas på en sticka på fredag. Det vill säga, jävligt ostabilt!
 

Inseminerad

Igår åkte vi in och först fick A lämna sitt prov och sedan fick vi slå ihjäl ett par timmar i Uppsala innan det var min tur.

Inseminationen gick bra och läkaren som jag brukar tycka att är kort och otrevlig var nog på bra humör. Han sa att om vi inte lyckas får vi IVF ochvi hinner nog innan sommaruppehåll sa han med. :) Vi har ju hela maj och juni på oss sa han. Men det skulle vi inte tänka på än, utan vi hoppas att vi har lyckats tyckte han med. Stor skillnad från sist jag träffade den läkaren.

Nu längtar jag till testdag om två veckor. Alltså saktar klockan ner tiden så att de veckorna blir långa. Ingen ide att testa tidigt heller då det kan bli falskt plus av ovitrellen då...

Dagens besök på rpc..

gick snabbt och smidigt som vanligt. Det tar en jäkla tid att ta sig dit, den här gången tog jag tåget och rädd som jag är för att missa tåget åkte jag hemmifrån 20 min innan det gick så jag fick vänta en stund på stationen. 
 
Jag lämnade hemmet halv 7 och klev av tåget i uppsla strax före 8, jag hade tid 8.30 så jag tog en lugn promenad till sjukhuset och var ändå där i god tid.
 
Jag fick träffa en ny läkare denna gång, börjar bli van med det. :) Han gjorde VUL och såg en stor äggblåsa på högersidan, och även en liten på vänster. Alltså kan jag sluta fundera på om det blir ägg på båda sidorna. Skönt.
Åter till ul, det gjorde sablarns ont, han var mer rätt på, de andra har försökt vara försiktig i början och sedan fått tryckt på så att det gör ont ändå för att hitta något men han körde på. Han sa att han behövde komma så nära som möjligt för att mäta äggen och i hans mumlande hörde jag att äggblåsan var 18 mm? vet inte måttet.
 
Hursomhelst var det stort nog och han frågade när jag kunde ta Ovtriellen tidigast. Ja.. den ligger hemma och jag har en timmes resväg sa jag. Ska vi säga halv tio då? Nja, jag ska ju hinna gå till tåget och så.. Så han skrev upp kl 10.
 
En snabb titt på klockan när jag gick ut ur rummet, 8.35, och jag ska boka tid till imorgon också. Fick vänta en stund men gick ut från sjukhuset 8.40. När jag kommer ut har jag för mig att tåget gick hem 9.00 eller kanske någon minut innan så nu är det brådis. Jag springer nästan hela vägen till tågstationen för att upptäka att tåget hem går 10 minuter över 9. Lugna puckar alltså. In på tåget och svettas som en gris efter språngmarschen och får vänta i en kvart innan avfärd.
 
Kliver av tåget hemma 10,05, racar hem med bilen och tar sprutan 10.15. Så jag blev bara en kvart sen med den och han sa senast 24 timmar innan inseminationen och tiden jag fick var 11.30 så det blir nog bra. Jag kan pusta ut.
 
Ringde och avbokade morgondagens jobb på tåget hem, det känns pissigt för det hade varit det enda jobbpasset den här veckan. Aja, sånt är livet. Jag missar ju iallafall inte två tentor, någon föreläsning eller en intervju på tisdag så jag är glad.
 
Helt sjukt att inseminationen blir på dag 9! Blir ju en jätte snabb cykel. :) Det gillar jag. Om turen är med oss så plussar vi alltså redan i april :) 

Imorgon

är det dags för UL!
 
Jag vet inte vad jag ska hoppas på.
Har dumt nog massor i skolan mån-ons varav tentor mån-tis, måndag är dag 14 och när jag gjort inseminationer tidigare med pergotime har jag gjort det på dag 14 och dag 13. Ser inte bra ut för mina tentor det eller.
 
Så jag hoppas att det ska vara färdigt för insemination redan på fredag eller torsdag. Problemet är att om det blir på fredag så har jag jobb inplanerat då. Men men, det löser sig! Man får faktiskt vara ledig för läkarbesök.
 
Men missar jag tentorna tycker jag inte att det borde vara så svårt att göra dem senare, synd bara att det tar sån tid varje gång man ska iväg, själva inseminationen tar typ 5 min men så ska man åka 1,5 timme innan hemmifrån för att vara säker på att vara där i tid och sedan så tar det 1 timme hem så man får räkna med minst 3 timmr. Ska jag till skolan sen så tar det också en stund att ta sig dit.. :S
 

Joggat

Det går bra med joggandet, har gjort det jag skulle denna vecka, så vecka 1 är avklarad!
 
Vecka 1 
onsdag 20 min jogg – avsluta med sex koordinationslopp.
Fredag 35 min jogg (varvat med gångpauser om du inte orkar).
Söndag Fartlek: 10 min jogg, följt av 10 min fartväxlingar, 5 min jogg
 
Vecka två kommer nu, det blir lite tuffare med 4 pass veckan som kommer men jag känner att upplägget fungerar för mig. Jag gillar att det är tiden jag är ute som fokuseras, går det dåligt springer jag iallafall längre. :)
Kom iväg idag trots att jag har känt mig riktigt lat idag då det kändes överkomligt. Använder Runkeeper också, vilket är kul. ser hastighet och hur långt jag sprungit. Dessutom så säger den till när jag har sprungit en viss tid så att jag slipper kolla på klockan.
 
Det här är veckan som kommer
 
Vecka 2 
Tisdag 25 min jogg – avsluta med sex koordinationslopp.
Torsdag Fartlek: 10 min jogg, följt av 15 min fartväxlingar, 5 min jogg.
Lördag 20 min jogg – avsluta med sex koordinationslopp.
Söndag 40 min jogg (varvat med gångpauser om du inte orkar).

Första sprutan..

Ja, igår efter middagen så tog jag fram förpackningen med Golal-F ur kylskåpet och förberedde mig med att läsa hela bipacksedeln. Sedan tog jag fram häftet där det stog hur man sticker sig och följde instruktionerna. Det gicka bra. Fast jag fick två små prickar på magen för först nuddade jag bara magen så det kom lite blod. :) haha
 
Det var dåligt tycker jag att genomgången av pennan var så mycket före, en månad innan. Plus att jag var så nervös för att vi hade bestämmt att det blev sprutor 5 min innan så att jag var lite ofokuserad. Jag frågade om saker som hon hade sagt 30 sek tidigare enligt A. :P haha
 
Aja, det var inte alls nå dramatiskt att stick sig, men jag hade en olustkännsla i kroppen ett tag efteråt. Som att jag väntade på en reaktion. Vad det skulle vara vet jag inte :)
 
Alltså är spruta 1 tagen och jag ska sticka mig själv 6 gånger till innan UL på torsdag nästa vecka. 
 
Så nu jäklar ska det väl bli en bebis januari 2014.

Mens

Mensen kom idag, så nu har jag ringt till rpc.
 
Imorgon börjar jag med de läskiga sprutorna, som antagligen kommer vara noll läskiga bara man kommer sig för att sticka första gången.. Nästa vecka, på torsdagen ska jag in och göra ultraljud. Förhoppningsvis så har jag ett eller ett par fina ägg då så att det blir insemination några dagar senare, jag är lite orolig för att inseminationen ska bli på måndag eller tisdag veckan därefter, för jag har tentor på fm båda dagarna. Men jag kanske kan få komma på em om det blir någon av de dagarna. Annars löser det sig ändå, att försöka bli med barn är viktigare än tentor. :)
 
Jag har joggat idag, ska följa ett träningsprogram fram till vårruset. Så här ser första veckan ut, jag har gjort första passet idag, får se om nästa blir imorgon eller på fredag.
  • Vecka 1 
    onsdag 20 min jogg – avsluta med sex koordinationslopp.
    Torsdag 35 min jogg (varvat med gångpauser om du inte orkar).
    Söndag Fartlek: 10 min jogg, följt av 10 min fartväxlingar, 5 min jogg.

 

Lugn påsk..

Jag trodde att mensen skulle komma i påsk så att jag skulle få panik över att det inte går att ringa rpc, men den har inte kommit än. Jag är nu på dag 33 och det har bara varit lite brunt på pappret i bland i helgen.
 
Så nu börjas det igen, ska jag hoppas? Antagligen inte eftersom att mensen har visat att den är på väg i och med småblödningarna. Men nu vill jag att skrället ska sätta igång. Igår hämtade jag ut sprutorna, fick tag på dem på andra apoteket jag var in på. Puh, blev lite orolig ett tag. Det kostade 1500 med ovtriell och gonal-f, men på förpackningarna stog det 1800 och 350 så det var ju ändå med lite rabatt. Jag är rikigt glad åt alla dessa högkostnadsskydd. Tänk om det hade funnits för resorna till och från uppsala också. Det har blivit ett antal resor och det är 20 mil t.o.r. så jag kan tänka att en hel del pengar har försvunnit den vägen också...
 
Men allt är värtt det i slutändan. :)
 
Jag har läst att adoptioner kan kosta 250 tusen, hur sjutton går det ihop för de som adopterar? Jag hoppas att man kan få hjälp att ta fördelaktiga lån oh inte behöver låna till skyhög ränta. Samma för de som inte lyckas på försöken man får genom landstinget, då blir även det en kostsam historia.
 
Med en liten förhoppning om att vi ska ha lyckats trots allt säger jag på återseende.

RSS 2.0